Informatie pups

De eerste 8 weken hebben wij met heel veel liefde en plezier de ontwikkeling meegemaakt en wij hopen dan ook, dat de kleine schat jullie net zo veel liefde zal brengen als bij ons.

Natuurlijk zouden wij het erg leuk vinden om te horen en af en toe een foto te krijgen hoe het met de kleine gaat, want onze zorg houd niet op zodra de pup ons huis verlaat.

Mocht het geval zo zijn dat u ergens aan twijfelt of een vraag, het maakt niet uit, stel deze dan aan mij. Is de pup niet lekker of vertrouwt u het niet, dan graag altijd bellen al is het midden in de nacht. Natuurlijk bij echte kritieke onraad direct naar de dierenarts. Van de 9 weken enting kunnen de pups een beetje beroerd worden. Nawerking van die enting kan een gevoelige plek zijn daar waar de enting is gezet. Soms kan er een bult komen die ook weer wegtrekt maar nog dagen gevoelig is. 

Dan een paar belangrijke dingen die gevaarlijk kunnen zijn voor de kleine buitenshuis.

Gif (denk aan onkruidverdelging, slakken verdelging, mieren lokdoosjes, bespuiten van planten en heggen en niet te vergeten bemestingen van gras en planten.

 • Eten van planten en struiken.
 • Eten van slakken.
 • Eten van vogelpoep.
 • Eten van honden of kattenpoep.

Gevaarlijke dingen binnenshuis.

Snoeren, denk ook aan opladers die in het stopcontact zitten. Vullingen van speeltjes en kussens. Kleine voorwerpen waar ze in kunnen stikken. Houd er rekening mee dat u een baby/peuter hond in huis heeft die op onderzoek uitgaat.

Dan speelgoed en kauwstaven.

Geef nooit kauwstaven van buffelhuid, die worden zacht en ze kunnen er in stikken. Ook geen varkensoren en pens staafjes, alles wat zacht word door het bijten is gevaarlijk. Geen dentastick en goedkope hondensnoepjes waar veel kleurstoffen in zitten. Speelgoed van de Action is goedkoop maar kan ook levensgevaarlijk zijn voor de scherpe kaken van de bullen. Koop liever minder maar wel iets wat bestand is tegen de bullenkaken. Laat nooit, maar dan ook nooit, brokjes in de bench of box staan wanneer u er niet bij bent. Wanneer er een brokje in de luchtpijp terecht komt en ze krijgen het er niet uit, dan kan het zijn dat wanneer de hond niet direct stikt er een infectie in de longen komt door het brokje en binnen een korte tijd kan de hond hieraan overlijden.

Vinden jullie het nog steeds leuk een pupje???

Wat kan je nog meer verwachten.

Een schattig mollig klein druktemakertje die heel lief maar ook ondeugend kan zijn en die zijn grenzen gaat verkennen.

Denk aan: lekker in je aangelegde tuin graven, bijten aan je mooie stoelen en kasten, niet vergeten je plinten, het speelgoed van je kinderen, de afstandsbediening die per ongeluk op een verkeerd plekje ligt.

Jeetje, je nieuwe schoenen die niet opgeruimd zijn en die de pup heel leuk vind. Het mooie nieuwe kussen voor de kleine pup, want de kleine lieveling mag aan niets ontbreken, helaas de vulling eruit. En dan de slapeloze nachten, ja echt, het hoort er allemaal bij.

Je ligt net lekker weg te dommelen en word wakker van een sirene, is het een lucht alarm??

Nee verhip, het is de nieuwe pup die zijn mama, broertjes en zusje mist, die misschien wel heerlijk zijn benche onder gepoept en geplast heeft. Ja helaas, maar dit kan wel een paar keer per nacht voorkomen wanneer de kleine dat heeft uitgedacht. Geloof me, met heel veel liefde en geduld gaan deze (kleine) ongemakken voorbij, één ding………. boos worden en een tik verkopen gaan niet werken en zullen een averechts effect geven.

De eerste dag is heel intensief voor de kleine schat, weg van zijn moeder en de vertrouwde omgeving. Andere geuren en geluiden, in de auto, daarna na een lange rit in de nieuwe omgeving, heel vermoeiend voor de kleine pup.

Voor de kleine is het van belang dat de eerste week doorgebracht kan worden met het gezin, zonder de drukte van buitenaf en andere mensen.

Laat de pup wennen aan de omgeving en zijn nieuwe plekje waar die de nacht door brengt. Dat plekje kan het beste ook het  rustplekje zijn waar de pup zich wanneer die moe is terug kan trekken of het verplichte rusten. Want echt een pup heeft de rust nodig om goed te kunnen ontwikkelen. Daarna kan het rustig aan opgebouwd worden.

Tot de 12 weken enting is de pup niet volledig beschermd tegen alle ziektes. Laat dus nooit de pup uit op een honden uitlaatplaats of aan poep van een andere hond ruiken.

Het uitlaten en verder zindelijk maken.

Zodra de pup wakker is optillen en buiten zetten. Wanneer het plasje is gedaan uitvoerig belonen. Doet de pup binnen een plas en je ziet het pak de pup dan op, zeg niets en zet de pup buiten, na het plasje belonen. Straffen heeft geen zin en achteraf al helemaal niet. Na het spelen weer buiten om te plassen. Het beste kan je elk uur de pup even buiten zetten om te plassen zodat het buitengaan gezien wordt van…. ik moet daar plassen. Met de 8 weken krijgen ze bij ons een pipet STRONGHOLD alleen bij de dierenarts verkrijgbaar. Deze is voor alle soorten wormen en vlooien en mijten.

Geef NOOIT BRAVECTO, dit middel is ondanks dat sommige dierenartsen het verkopen NIET veilig.

Stronghold of Advocate is het veiligste middel.

Richtlijnen die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van de pup.

 Een pup zal willen spelen en rennen en vaak zal de pup zijn grenzen niet kennen. Dat is de taak die zeker het eerst komende jaar voor u als pup eigenaar is weggelegd.

Wandelen:

 • ‪9 tot 10 weken max. 5 x per dag 10 minuten.
 • ‪11 tot 16 weken max 5 x per dag 15 minuten
 • 16 weken tot 5 maanden 5 x per dag 20 minuten.

Daarna langzaam uitbreiden.

 • Intensieve beweging van de pup vermijden i.v.m. het sluiten van de groeiplaten die pas sluiten op een leeftijd ‪van 5 tot 14 maanden.
 • De schouder pas op 10 a 12 maanden.
 • Elleboog ‪9 tot 11 maanden.
 • Tenen 6 a 7 maanden.
 • Heup 5 a 6 maanden.
 • Dijbeen 9 a 11 maanden.
 • Knie 10 a 14 maanden.

Natuurlijk is beweging nodig voor de bespiering maar overbelasting is funest. Wilde spelletjes zeker in de groeiperiode vermijden. 
Explosief weg laten sprinten is niet goed voor het skelet. 
Gewoon spelen en bewegen is het beste, alles waar “te” voor staat is niet goed.

Trappen lopen: NOOIT!

Pas op met de pup op de bank zetten in een onbewaakt ogenblik kan de pup er van af springen of vallen Dit geldt ook met de pup optillen. Deze kan in een fractie van tijd uit uw armen springen, dus altijd alert zijn. Zeker met kinderen en mensen buiten het naaste gezin is het oppassen, omdat deze erg vaak geen erg in hebben hoe bewegelijk en snel een pup kan zijn.

Wat krijgen onze puppies mee:

* Schriftelijke garantie op erfelijke aandoeningen. 
* Op 2, 4, 6 en 8 weken ontwormingskuur. 
* Vaccinatie op 6 weken + Volledig  nagekeken de dierenarts. 
* Chip en Europees paspoort. 
* Stamboom. 
* Puppypakket.

De stambomen en test uitslagen van de ouderlijke dieren zijn ter inzage.